Max Verstappen zegt dat zijn crash tijdens de Grand Prix van Monaco zondag werd veroorzaakt doordat Romain Grosjean eerder in de remmen ging dan de Nederlander verwachtte.

"Het was niet eens echt een inhaalactie, in mijn optiek", zei Verstappen na afloop. "Een ronde eerder remde ik op dezelfde plek als tijdens de crash, maar je kon duidelijk zien dat Grosjean eerder remde."

"Als je op die snelheid zo dicht op elkaar zit, kun je niets meer doen. Ik had niet verwacht dat hij daar al zou remmen. Ik probeerde hem nog te ontwijken, maar ik werd er echt door verrast."

De wedstrijdleiding was het niet eens met de uitleg van Verstappen. Hij moet vijf plaatsen terug op de startgrid van de volgende race in Canada en krijgt twee strafpunten op zijn licentie. 

Stijf

Verstappen moest na de harde crash naar het medische centrum voor controle, maar hij bleek in orde. "Het gaat niet verkeerd. Ik voel me alleen een beetje stijf nu. Maar ik kan nog lopen, dus dat is prima."

"Ik heb wel een beetje last van mijn armen", ging hij verder. "Maar ik kon snel uit de auto komen en opstaan. Dat is altijd beter dan in de auto blijven zitten."

Bekijk de crash van Verstappen:

Goede snelheid

Verstappen was wel tevreden met zijn race tot aan te crash, zo vertelt hij op zijn eigen website. "Ik had een goede start, werd even geblokt door Perez en Maldonado, maar ik was erg blij met hoe de auto het deed in de race. Ik heb het rustig aan gedaan in de eerste ronde, wilde uit de problemen blijven. Daarna hadden we de snelheid goed in de auto zitten."

"Ik kon Maldonado inhalen en daarna kon ik het gat naar de anderen voor ons dichtrijden. Door de pitstop werd ik ver teruggeworpen in de wedstrijd. Daardoor moest ik mezelf weer naar voren vechten. Dat ging goed, totdat ik achter Bottas vast kwam te zitten.''

"Maar daarna hadden we op de superzachte banden weer een geweldige snelheid. Ik kon zelfs Sebastian Vettel bijhalen, wat een geweldig gevoel gaf. Ik besloot om achter hem te blijven rijden, omdat ik dan makkelijker anderen voorbij kon. Toen kwam ik achter Grosjean terecht in een gevecht om het laatste punt, waarna we crashten."

Van elke Formule 1-race is op zondagavond een samenvatting terug te zien op Veronica.