Max Verstappen heeft de negende tijd genoteerd in de vrije training voor de Grand Prix van Monaco. Sebastian Vettel ging het snelst tijdens de sessie op zaterdagochtend.

Verstappen reed in 23 ronden een beste tijd van 1.17,788. Vettel (Ferrari) was met 1.16,143 de snelste coureur op het stratencircuit in het prinsdom.

Na veertig van de zestig minuten trainingstijd verloor Verstappen grip in de laatste bocht en raakte met de achterkant van zijn Toro Rosso de zachte wand. Hij beschadigde daarbij de achtervleugel van zijn auto en kon wel doorrijden naar de pitstraat, maar kwam de rest van de sessie niet meer in actie.

Na Vettel reden Mercedes-coureurs Nico Rosberg en Lewis Hamilton de beste tijden, gevolgd door Daniel Ricciardo (Red Bull), Verstappens teamgenoot Carlos Sainz, Kimi Raikkonen (Ferrari), Daniil Kvyat (Red Bull) en Jenson Button (McLaren). Romain Grosjean zette met zijn Lotus de tiende tijd neer.

Bekijk de lichte crash van Verstappen:

Rode vlag

De sessie werd halverwege kort stilgelegd, nadat Kimi Raikkonen met zijn Ferrari even grip verloor in de eerste bocht, de muur raakte en een lekke linkerachterband opliep. De auto van de Fin viel daarna op de baan stil.

Door regenval werd er in de tweede training op donderdag lange tijd niet gereden. Ditmaal gingen bijna alle rijders aan het begin van de sessie al de baan op, mede om te testen met de extra zachte band die Pirelli in Monaco heeft geïntroduceerd.

In de eerste vrije training op vrijdag maakte Verstappen grote indruk door de tweede tijd te rijden, in de middagsessie eindigde hij als zevende in de resultaten.

Zaterdag om 14.00 uur volgt de kwalificatietraining, zondag om dezelfde tijd start de race.