De toekomst van de Grand Prix van Italië is onzeker. Contractbesprekingen tussen Formule 1-baas Bernie Ecclestone en vertegenwoordigers van het Monza-circuit, waar de race wordt verreden, zijn vrijdag in Monaco vastgelopen.

Het contract van Monza loopt tot 2016. Ecclestone wil dat de Italiaanse organisatoren daarna een hogere toelage betalen voor het organiseren van hun race.

Het zou gaan om een bedrag van ongeveer tien miljoen euro. Momenteel betaalt Monza een lager bedrag dan de meeste andere wedstrijdlocaties. De strenge financiële eisen zijn een probleem voor de Italianen.

Angelo Damiano, president van de Italiaanse autosportbond, bevestigt de problemen, maar denkt wel dat er nog tijd is om een oplossing te vinden. "Als we het geld bijeen krijgen, is er geen deadline. Maar we moeten wel een oplossing vinden."

Mugello

Damiano zegt er alles aan te doen de race te behouden voor Monza, dat al sinds 1950 gastheer van de Formule 1 is. Een verhuizing naar het circuit van Mugello, dat de race misschien wel kan betalen, ziet hij niet zitten. "Dat is alleen aan de orde als we ons werk slecht doen. Maar een toekomst op Monza moet mogelijk zijn."

Dit jaar is er wegens geldproblemen voor het eerst sinds 1960 ook geen Grand Prix van Duitsland.