Sebastian Vettel vindt dat de wagens in de Formule 1 weer net zo snel moeten worden als vroeger.

Dat laat de coureur van Ferrari vrijdag weten tegenover de BBC. "De eerste keer dat ik een Formule 1-wagen bestuurde was ik bang. Dat zie je tegenwoordig niet meer", aldus de Duitser.

Volgens Vettel hadden de coureurs jaren geleden meer lef nodig om een Formule 1-auto te besturen. "Het is nog steeds moeilijk om snel te zijn, maar waarschijnlijk had je er vroeger meer ballen voor nodig."

"Ik zou graag een veel grotere motor, meer power, betere banden en meer grip willen hebben, waardoor de wagen over het algemeen sneller wordt."

De wereldkampioen van 2010, 2011, 2012 en 2013 is ervan overtuigd dat hij niet de enige is met de wens om de wagens sneller te maken. "Dat is wat de coureurs willen. De fans ook, want het lijkt dan meer spectaculair."

Derde

Vettel is momenteel in Monaco in voorbereiding op de zesde Grand Prix van het seizoen. In de WK-stand staat hij derde. De achterstand op leider Lewis Hamilton bedraagt 31 punten.

Woensdag liet Fernando Alonso van McLaren zich al kritisch uit over de huidige omstandigheden in de koningsklasse van de autosport.