De toestand van Formule 1-coureur Jules Bianchi is in de afgelopen maanden niet verbeterd. Het is niet ondenkbaar dat de Fransman de strijd tegen de dood verliest.

Dat laat zijn vader Philippe weten. Bianchi boorde op 5 oktober 2014 zijn Marussia-bolide in een kraanwagen tijdens de Grand Prix van Japan en ligt nog altijd in coma. 

"Jules is in ieder geval nog in leven, dat is het belangrijkste voor ons", aldus zijn vader tegenover Autosport. "Hij vecht met alles wat hij heeft, maar neurologisch gezien weet ik niet of hij momenteel veel kan doen. Het geeft in ieder geval hoop om hem te zien vechten voor zijn leven."

Toch is er geen verbetering in de situatie van Bianchi te zien. "De situatie staat stil. De progressie is niet zoals we zouden willen. Iedere dag denken we aan Jules' leven, maar ook aan zijn dood. We zitten nu in een situatie waarin alles kan gebeuren. Het is vreselijk."

Video: Crash Bianchi

Hoofd

Bianchi raakte door de botsing zwaargewond aan zijn hoofd. Een onderzoek naar het ongeval wees uit dat de Franse coureur gele waarschuwingsvlaggen had genegeerd en te hard was doorgereden in een kletsnatte bocht van het circuit in Suzuka. Hij schoot op volle snelheid van de baan.

"Vanaf dat moment stond voor ons de wereld stil", aldus Bianchi senior. "Het kwam zo onverwacht. Liggen in een ziekenhuisbed is niet wat Jules wil. Niemand wil dat. We moeten blijven hopen."

Bianchi werd na zijn ongeluk enige tijd in een kunstmatige coma gehouden op de intensive care van een ziekenhuis in het Japanse Yokkaichi. Vervolgens werd de Fransman vervoerd naar Nice, waar hij nog steeds verblijft.