Max Verstappen kijkt met een zeer goed gevoel terug op de eerste twee vrije trainingen in Monaco. De Limburger klokte op het stratencircuit de tweede en zevende tijd op de eerste dag.

De 17-jarige coureur van Toro Rosso hoefde in de ochtendsessie met zijn tijd van 1.18,899 alleen WK-leider Lewis Hamilton (1.18,750) voor te laten gaan, terwijl hij tot donderdag nog nooit had gereden op het 3,3 kilometer lange circuit in Monte Carlo.

"Het ging vandaag goed, ik ben erg tevreden”, zegt Verstappen op zijn eigen site. "De eerste vrije training heb ik langzaam opgebouwd, omdat het circuit nog nieuw voor me was. Maar ik voelde me direct goed in de auto en dat gaf me zelfvertrouwen. De auto stuurt fantastisch in en dat is belangrijk op dit circuit." 

"Om de eerste vrije training als tweede af te sluiten, voelde super. Zeker omdat het mijn eerste ronden op Monaco waren."

In de door regen verstoorde tweede vrije training voor de Grand Prix van Monaco zette Verstappen de zevende tijd neer. "Wederom heb ik die training beetje bij beetje opgebouwd. De zevende positie was prima, maar het was jammer dat het begon te regenen. Al met al is mijn eerste dag in Monaco uitstekend verlopen."

Zaterdag is de derde oefensessie alsmede de kwalificatie en op zondag is de race.