Lewis Hamilton heeft nooit getwijfeld aan een langer verblijf bij zijn team Mercedes. Dat zei hij in Monaco, waar zondag de zesde Grand Prix van het jaar wordt verreden.

Woensdag werd bekend dat de Brit een nieuwe, driejarige overeenkomst met Mercedes heeft gesloten. De onderhandelingen liepen vanaf de zomer van 2014 en werden eind vorig jaar uitgesteld, wat tot geruchten leidde over onenigheid tussen Hamilton en Mercedes.

"Ik heb nooit getwijfeld", verzekerde de wereldkampioen echter. "Door het succes dat we samen hebben en onze goede relatie wist ik zeker dat Mercedes met me verder wilde. Ik voelde geen druk om mijn handtekening te zetten."

Er werd ook gespeculeerd over een overgang naar Ferrari, maar daar heeft Hamilton geen moment over gedacht. "Ik heb Mercedes direct beloofd dat ik niet met andere teams sprak", zei de coureur. "Het duurde wat langer omdat ik er de tijd voor nam. Het was geen dringende zaak, dus soms was ik ermee bezig, en soms even niet."

Als Hamiltons contract in 2018 afloopt, is hij 33. "Dat is nog best jong. Ik zie mezelf zeker nog wel langer doorgaan", voorspelde hij.

27 miljoen euro

Volgens de BBC gaat Hamilton onder zijn nieuwe contract een jaarsalaris van 27 miljoen euro verdienen, waar bij een wereldtitel nog eens een bonus van 10 miljoen bovenop komt.

Hamiltons teamgenoot Nico Rosberg denkt dat de relatie tussen de twee gecompliceerd blijft.

"We moeten aan het team denken, maar ondertussen bevechten we elkaar. We willen allebei winnen, dus dat maakt het per definitie een ingewikkelde situatie."