Wereldkampioen Lewis Hamilton heeft zijn aflopende contract bij Mercedes met drie jaar verlengd.

Dat maakte zijn werkgever woensdag bekend op de website. Hamilton blijft tot medio 2018 bij de renstal waarvoor hij sinds 2013 in dienst is.

"Mercedes is mijn thuis, ik kon niet blijer zijn dan hier drie jaar langer te mogen blijven. Dit is een bedrijf met gepassioneerde mensen die een ongelooflijke honger hebben om te winnen", aldus de tweevoudig wereldkampioen.

"Zelfs na het succes van vorig jaar is die honger alleen maar meer geworden, ook voor mij. De wagen waar ik nu in rijd is de beste die ik ooit heb gehad. Het is geweldig om ieder weekend alles te geven en er voor te vechten om iedere race te winnen."

Al sinds 1998 werken Hamilton en Mercedes samen. Zodoende lonkt er een bijzondere mijlpaal voor de 30-jarige Brit. "Ik ben er erg trots op dat dit contract betekent dat ik in 2018 twintig jaar aan Mercedes ben verbonden."

Sinds zijn Formule 1-debuut voor McLaren in 2007 reed Hamilton 153 Grands Prix. Daarin boekte hij 36 zeges.

Geruchten

Hamilton en Mercedes waren al geruime tijd in onderhandeling over een nieuwe verbintenis. Geruchten dat salariseisen een struikelblok zouden vormen, werden eerder deze maand door de Brit ontkracht.

Vorig jaar pakte Hamilton namens Mercedes de wereldtitel, zijn eerste sinds 2008. In het huidige Formule 1-seizoen leidt hij eveneens in de WK-stand met 111 punten.

Zijn voorsprong op de nummer twee van het klassement, zijn Mercedes-collega Nico Rosberg, is twintig punten.