Daniel Ricciardo baalt ervan dat Red Bull Racing dit seizoen vooralsnog niet mee kan doen om de bovenste plaatsen in de Formule 1.

De 25-jarige coureur van de Oostenrijkse renstal eindigde vorig jaar als derde in de WK-stand. Dit seizoen staat hij na vijf races op de zevende plaats. Zijn teammaat Daniil Kvyat bezet plaats vijftien.

"We zijn zeker niet de snelste in de bochten, dus dat is niet optimaal", laat Ricciardo weten tegenover Autosport.com. Red Bull kende tot 2014 enkele topjaren, waarin Sebastian Vettel onder meer vier keer wereldkampioen werd.

"Vorig jaar hadden we al minder macht, maar toen konden we dat compenseren door snelle bochten. Op enkele gebieden is de wagen niet verbeterd. We zijn helaas niet sterk genoeg op dit moment."

Er is al langere tijd veel te doen om de motor van Red Bull. De introductie van de V6-turbomotoren vorig seizoen viel samen met het einde van de dominantie van de renstal.

Met name deze jaargang kampt Renault, dat de motoren levert aan Red Bull en aan het Toro Rosso van Max Verstappen, met grote problemen.

Audi

Eerder deze maand liet adviseur Helmut Marko van Red Bull weten het geduld met de Renault-motor te verliezen. Hij zei daarbij te hopen op toetreding van Audi als motorleverancier.

"Als we in de nabije toekomst geen competitieve motor tot onze beschikking hebben, dan kunnen er twee dingen gebeuren. Wij gaan eruit of Audi stapt erin", zei de 72-jarige Oostenrijker. Audi zelf liet dinsdag weten geen plannen te hebben voor een rol in de Formule 1.

De eerstvolgende Grand Prix staat in Monaco op het programma. Donderdag worden daar de eerste twee vrije trainingen verreden. Na de derde vrije training en kwalificatie op zaterdag verschijnen de coureurs zondag aan de start voor de race.