Max Verstappen kijkt erg uit naar de Grand Prix van Monaco van dit weekeinde. De Limburger verwacht dat de verschillen op het stratencircuit klein zullen zijn.

De 17-jarige Verstappen reed nog nooit eerder op de baan in Monaco, maar denkt dat het circuit te vergelijken is met het tracé in Macau. 

"Een stratencircuit is altijd speciaal. Ik heb nooit op deze baan gereden maar wel in Macau, waarvan ik denk dat het een erg uitdagende baan is. Ik heb genoten van het rijden daar en kijk daarom uit naar Monaco", blikt Verstappen op zijn site vooruit.

"De aanpak zal anders zijn dan normaal. Je kunt niet vol in de aanval gaan in de eerste vrije training, maar je moet het geleidelijk opbouwen. Het belangrijkste is om zoveel mogelijk rondjes te rijden."

Verstappen, die dit seizoen pas een keer in de punten reed, verwacht een spannende race. "Ik verwacht dat de rondetijden van de verschillende teams korter bij elkaar liggen dan bij andere races."

"Belangrijk is het wat je uit jezelf als coureur kunt halen. Ik denk dat je in Monaco makkelijker twee tienden extra uit jezelf kunt halen dan uit de veranderingen aan de auto.”