Audi heeft volgens het autobedrijf zelf geen plannen om zijn entree te maken in de Formule 1, iets waar met name het team van Red Bull Racing de laatste tijd over speculeert.

"Dit is geen onderwerp voor ons", zegt een woordvoerder van Audi tegen Handelsblatt.

President Rupert Stadler heeft volgens de Duitse krant uitgesloten dat zijn bedrijf de koningsklasse van de autosport in zal stappen. "Formule 1 moet zijn problemen zelf oplossen", aldus de Duitser.

Voormalig Ferrari-president Luca di Montezemolo zei onlangs dat Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz alles in het werk wil stellen om Audi aan zich te binden.

Helmut Marko vergrootte vorige week de speculatie: "Als we in de nabije toekomst geen competitieve motor tot onze beschikking hebben, dan kunnen er twee dingen gebeuren. Wij gaan eruit of Audi stapt erin", zei de invloedrijke adviseur van Red Bull Racing.

Stadler reageerde destijds nog door te zeggen dat Audi toetreding tot de Formule 1 als "een optie ziet".

Red Bull rijdt momenteel met Renault-motoren, maar de Oostenrijke renstal is allesbehalve tevreden over de prestaties van die krachtbron. Net als het Toro Rosso van Max Verstappen kent het team van de coureurs Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat dit seizoen veel problemen.