Franz Tost is na vijf races tevreden met de verrichtingen van Max Verstappen. De teambaas van Toro Rosso vindt dat de Nederlander, net als zijn teamgenoot Carlos Sainz, naar verwachting presteert.

Het jonge tweetal maakte indruk in de eerste vijf Grands Prix van het seizoen. "Dat had ik ook wel van ze verwacht, anders zouden ze niet voor ons rijden", zegt de 59-jarige Oostenrijker op de website van de Formule 1.

"Ze hebben allebei bewezen dat ze het in zich hebben om voor Red Bull te rijden. Ik heb altijd gezegd dat als we die twee een snelle, betrouwbare auto geven, ze elke wedstrijd bij de beste tien zullen eindigen."

Tost sluit echter niet uit dat beide coureurs dit seizoen nog brokken zullen maken. Zij vielen tot nu toe alleen uit door motorproblemen. "Natuurlijk zal er nog een crash komen, je kunt niet van zulke jonge coureurs verwachten dat zij een foutloos seizoen rijden. Maar we zijn daar op voorbereid."

"Wat de toekomst ze verder zal brengen, is afwachten. Als ze ooit de kans krijgen om wedstrijden te winnen, zal ze dat zeker lukken. Ze hebben de juiste eigenschappen om succesvol te worden."