Cosworth zou zich in de strijd willen mengen wanneer de Formule 1 kleinere teams toestaat om vanaf 2017 goedkopere motoren te gaan gebruiken.

Het Engelse merk leverde namens Marussia in 2013 voor het laatst een motor in de koningsklasse van de autosport, maar maakt zich volgens Motorsport.com dus op voor een terugkeer.

Vooruitlopend op gesprekken over de nieuwe motorreglementen, die onder meer moeten leiden tot lagere kosten voor kleinere renstallen, wordt ook het idee van twee verschillende typen motoren geopperd.

Zo zouden de financieel minder daadkrachtige teams wellicht een beroep kunnen doen op goedkopere versies van de huidige V6-motoren of zelfs terug kunnen vallen op de oude V8-motoren.

Wanneer het plan met twee verschillende soorten motoren doorgang vindt, zullen teams hoogstwaarschijnlijk hun heil moeten zoeken bij een nieuwe leverancier. Cosworth zou zich in dat geval willen beraden op een rentree in de Formule 1, mocht het financieel aantrekkelijk zijn.

Deur open

Het Britse bedrijf, dat na Ferrari met 176 zeges het grootste aantal gewonnen Grands Prix achter de naam heeft staan, wil echter eerst de nieuwe motorreglementen afwachten voordat het een beslissing neemt.

Toch benadrukt Cosworth dat de deur naar de Formule 1 altijd open is blijven staan. "Wij blijven ons richten op drie kernactiviteiten: de auto-industrie als geheel, tuning en autosport. We bieden technische oplossingen voor al deze pijlers."

"Formule 1 heeft altijd een grote rol gespeeld in het werk van Cosworth en het bedrijf zal zich altijd nauw verbonden blijven voelen met de sport. Desondanks zijn we niet in de positie om te reageren op geruchten."