Michelin staat open voor een terugkeer in de Formule 1, maar de Franse bandenfabrikant wil dan wel dat het huidige bandenreglement in de sport verandert.

"De band moet weer een technisch object worden in plaats van een instrument voor een spectaculaire show", laat directeur Pascal Couasnon aan Autosprint weten.

"We gebruiken de 18-inch banden al in de Formule E, maar willen dat binnenkort ook in een aantal andere klassen gaan doen. Als de Formule 1 onze voorstellen in overweging neemt, dan zijn we zeker bereid om terug te keren."

"Als de dingen blijven zoals ze zijn, dan zijn we niet geïnteresseerd. We gaan onze plannen voorleggen en dan is het aan Bernie Ecclestone en de FIA of ze het accepteren of niet."

Talent

Couasnon is van mening dat de huidige banden niet optimaal presteren. "Het is niet normaal dat coureurs al na een paar ronden zeggen dat ze langzamer moeten gaan rijden om de banden te sparen. Dat hoort niet."

"Vandaag de dag kunnen coureurs in de Formule 1 hun talent niet laten zien, omdat de banden dat niet toestaan. Dat komt ervan als er slechts één fabrikant (Pirelli, red.) is en geen motivatie om dingen te verbeteren."

Michelin stapte eind 2006 uit de sport. Een rentree werd de afgelopen jaren al meerdere keren overwogen, maar kwam er nooit van.