Bernie Ecclestone juicht het eventuele instappen van Audi tot de Formule 1 toe, maar waarschuwt het Duitse automerk dat het de toetreding niet moet onderschatten.

De 84-jarige Brit trekt een vergelijking met Honda, dat zich bij de rentree in de Formule 1 verkeek op problemen met de motor. "Zij dachten dat het geen probleem zou zijn", herinnert Ecclestone zich in gesprek met Motorsport.com.

Audi wordt de laatste tijd veelvuldig in verband gebracht met Red Bull Racing, dat niet tevreden is over de motoren die Renault levert voor de wagens van Red Bull en Toro Rosso.

Helmut Marko, adviseur van de Oostenrijkse renstal, kondigde al aan dat Red Bull uit de Formule 1 stapt wanneer het geen nieuwe motorleverancier aan zich weet te binden. "Als we in de nabije toekomst geen competitieve motor tot onze beschikking hebben, dan kunnen er twee dingen gebeuren. Wij gaan eruit, of Audi stapt erin."

Aansluiting

Een toetreding van Audi tot de koningsklasse van de motorsport kan de goedkeuring verdragen van Ecclestone, maar de commerciële baas van de Formule 1 hoopt wel dat het Duitse bedrijf goed nadenkt.

"Het zou super zijn als ze instappen. Het wordt echter moeilijk voor hen met de reeds bestaande reglementen en met concurrenten die al er al vier of vijf jaar zijn met een motor. Het kost ze twee of drie jaar om aansluiting te vinden", voorspelt Ecclestone, die waarschuwt voor een scenario als bij Honda.

De Japanse autofabrikant keerde dit seizoen terug in de Formule 1 bij McLaren, maar dat is vooralsnog geen doorslaand succes. "Het probleem is de situatie met de motor. Zij dachten dat het geen probleem zou zijn, terwijl ik ze al vertelde dat dat wel het geval zou zijn."