McLaren blijft de komende dagen in Barcelona, waar zondag de Grand Prix werd verreden, om mechanische en aerodynamische onderdelen aan de wagen te testen.

McLaren-coureur Jenson Button finishte zondag kleurloos als zestiende. Fernando Alonso viel halverwege de race uit met remproblemen nadat hij bijna een monteur had aangereden tijdens een pitstop.

Teambaas Eric Boullier acht de tests cruciaal voor McLaren. "Het zijn twee heel, heel interessante dagen voor ons, want we zijn een nieuwe filosofie aan het ontwikkelen", zei de 41-jarige Fransman in gesprek met Autosport.

"Op mechanisch en aerodynamisch gebied zijn er veel zaken aan de wagen veranderd. Die moeten we goed testen. Daaruit zal ook blijken welke kant we op gaan."

Gevaarlijk

Beide McLaren-coureurs reden tijdens de vijfde Grand Prix met een onveilig gevoel hun rondes op het Circuit de Catalunya. Button bestempelde zijn eerste dertig rondes zelfs als de "gevaarlijkste van zijn leven".

Boullier verwacht dat problemen echter geen structurele vorm gaan aannemen. "De auto was in de eerste vier races gewoon betrouwbaar. Dat het een keer fout gaat, hoeft niet te betekenen dat het fout blijft gaan."