Helmut Marko, de invloedrijke adviseur bij Red Bull Racing, is onder de indruk van de prestaties van Max Verstappen en Carlos Sainz.

Volgens de Oostenrijker laat het Toro Rosso-duo momenteel meer zien dan Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat, de coureurs van Red Bull Racing.

"Paradoxaal genoeg deden de onervaren jongens het beter. Onze gevestigde namen moeten daar goed naar kijken", zegt Marko in de Kleine Zeitung​. Verstappen en Sainz debuteren dit seizoen in de koningsklasse van de autosport, Kvyat is bezig aan zijn tweede jaar.

Toro Rosso is het 'opleidingsteam' van Red Bull Racing. Beide renstallen ondervinden dit seizoen grote problemen met de Renault-motor.

​​Zondag slaagden de coureurs van de teams er evenwel allen in te finishen tijdens de Spaanse Grand Prix. Max Verstappen werd als elfde afgevlagd, waarmee hij achter Ricciardo (zevende), Sainz (negende) en Kvyat (tiende) finishte.

Tijdens de kwalificatie werden de Red Bull-coureurs nog overvleugeld door hun collega's van Toro Rosso. "Verstappen en Sainz presteren buitengewoon goed", vindt Marko.