Sebastian Vettel is ervan overtuigd dat hij nog niet is uitgeschakeld voor de wereldtitel in de Formule 1, een flinke achterstand in het klassement én de Grand Prix van Spanje ten spijt.

De Duitser moest zondag 45 seconden toegeven op winnaar Nico Rosberg en moet met 80 punten ook in het klassement vooralsnog zijn meerdere erkennen in zijn landgenoot (91) en leider Lewis Hamilton (111).

"Ik ben nog in de race", blijft de coureur van Ferrari optimistisch tegenover de BBC. "Wij kunnen de wagen nog verbeteren en gaan stappen zetten."

Vettel beseft wel dat er werk aan de winkel is, wil de Italiaanse renstal kunnen wedijveren met Mercedes. "We moeten dingen heel snel veranderen, maar we doen hard ons best om hen te verslaan."

Dat niet iedereen binnen Ferrari daarin gelooft, blijkt wel uit de woorden van teambaas Maurizio Arrivabene. "Meedoen om het kampioenschap is te veel gevraagd."

Viervoudig wereldkampioen Vettel laat zich ondanks het aanzienlijke verschil in snelheid in Barcelona echter niet uit het veld slaan. "Ik vind dat we stappen hebben gezet als team. Dat blijkt hier nog niet echt uit de resultaten, maar ik weet zeker dat we komende races nog beter kunnen en daar kijk ik ook naar uit."

Aanpassingen

Ferrari heeft de laatste weken flink gesleuteld aan de wagen en arriveerde naar eigen zeggen met een verbeterde wagen in Catalonië. "Om wat voor reden dan ook konden we niet echt presteren, ondanks de aanpassingen."

De 27-jarige Duitser durft daarom nog niet te stellen dat hij met een betere wagen aan de start verscheen in de vijfde Grand Prix van het seizoen. "Dit was de grootste achterstand tot nu toe, dus je zou kunnen concluderen dat hij niet goed is."

"Maar we zijn ervan overtuigd dat we stappen voorwaarts zetten. We moeten zien te achterhalen wat de reden is voor die achterstand. Óf het circuit lag ons niet, óf de omstandigheden waren perfect voor Mercedes. Ik denk dat het één van die twee is en ik hoop in Monaco weer dichterbij te zitten."