Voor de tweede keer dit Formule 1-seizoen haalden alle vier de coureurs met een Renault-motor de finish zondag bij de GP van Spanje. Red Bull-teambaas Christian Horner wil echter dat het Franse bedrijf het verbeteren van de prestatie van de motor prioriteit geeft boven de betrouwbaarheid.

"Het is mooi dat alle Renault-coureurs de race hebben uitgereden, maar de focus moet nu echt heel snel op de prestatie van de motor", zei Horner na de door Nico Rosberg gewonnen race. "Er zitten wat dingen aan te komen bij Renault, maar er wordt nog steeds aan gewerkt."

"Ze maken zich natuurlijk zorgen over de betrouwbaarheid, dus we zullen pas in de tweede helft van het seizoen significante veranderingen zien."

Red Bull, dat tussen 2010 en 2013 vier keer op rij de titel pakte met Sebastian Vettel, eindigde in Spanje als zevende (Daniel Ricciardo) en tiende (Daniil Kvyat). Beide coureurs werden op een ronde gezet door Rosberg.

"We liggen zo ver achter wat betreft de betrouwbaarheid dat we dit seizoen eigenlijk al kunnen afschrijven", aldus Horner. "Je moet er dus gewoon voor gaan, ook al heb je twintig motoren nodig. We moeten nu al progressie boeken in voorbereiding op volgend jaar."

"Het is een stuk makkelijker om een snelle motor betrouwbaar te maken dan een betrouwbare motor snel."

Verstappen

Toro Rosso-coureurs Max Verstappen (elfde) en Carlos Sainz (negende), die ook gebruik maken van een Renault-motor, haalden ook de finish op het Circuit de Barcelona-Catalunya. De Nederlander klaagde na zijn 'heel moeilijke wedstrijd' echter ook nog steeds over zijn motor.

"Ik dacht: daar gaan we weer. Ik moest instellingen veranderen om het vermogen weer omhoog te krijgen. De motor was niet beter of slechter dan de vorige races. We komen nog steeds vermogen tekort, dat kun je zien op het rechte stuk. Net als in Australië. Er is nog geen verbetering."

Cyril Abiteboul, managing director bij Renault Sport F1, meldde dat hij eerst de betrouwbaarheid op orde wil hebben.

"Op de testbank zijn de nieuwe motoren die we zaterdag in de auto's hebben gebouwd betrouwbaarder. Op de baan is dat nog tegengevallen. We moeten onderzoeken wat er mis is met ons testproces."