Toro Rosso-rijder Carlos Sainz vindt dat hij een 'waarschijnlijk ongeluk' heeft voorkomen met zijn uitwijkactie nadat hij in slotfase van de Grand Prix van Spanje tegen Daniil Kvyat botste en de negende plaats van hem overnam.

Sainz reed vier ronden voor het einde nog op de elfde plaats, maar haalde vervolgens teamgenoot Max Verstappen in en maakte daarna jacht op Kvyat.

De Spanjaard haalde de de Red Bull-coureur in op het rechte stuk, maar de Rus vocht zich vervolgens terug in de eerste bocht van de laatste ronde. Daarna volgde contact tussen beide auto’s, waarbij de Toro Rosso even de baan verliet. Sainz nam vervolgens de negende plaats weer over.

"Het was een heel lastig moment. Ik kwam voor Kvyat voor de eerste bocht. Hij ging er als een gek voor. Kvyat raakte mijn achterwiel en toen besloot ik een ongeluk te voorkomen door rechtdoor te gaan."

"Dat hoort gewoon bij goed racen. Ik voorkwam daarmee een zeer waarschijnlijk ongeluk, waar onze bazen waarschijnlijk niet blij mee waren geweest. Het was een fatsoenlijke actie."

De actie van Sainz werd onderzocht door de stewards, maar besloten werd om geen actie te ondernemen. De Spanjaard behoudt daardoor zijn negende plek en de daarmee verdiende twee WK-punten.