McLaren-rijders Jenson Button en Fernando Alonso ondervonden zondag tijdens de Grand Prix van Spanje problemen aan hun wagen. Alonso reed tijdens een pitstop zelfs bijna een monteur aan.

"Mijn pitstop was een angstig moment. Ik had de hele race al problemen aan mijn achterste remmen, maar tijdens de pits was het helemaal erg", doelde Alonso in een persbericht van zijn ploeg op het bijna aanrijden van een monteur.

"Het was gevaarlijk voor de monteurs, maar gelukkig is er niemand gewond geraakt. Jenson had er zaterdag ook al last van in de kwalificatie. Bij mij was het echter nog erger."

De Spanjaard viel op het Circuit de Catalunya na minder dan dertig van de 66 ronden al uit. "Dit is een teleurstellende dag, maar ik ben ervan overtuigd dat het team de oorzaak achterhaalt en dat we er bij de GP van Monaco sterker voorstaan."

Button

Ook Alonso’s teamgenoot Button ondervond problemen aan zijn auto. "Het was eng om erin te rijden. Zodra ik het gaspedaal toucheerde, schoot de wagen weg. Hij was erg onvoorspelbaar", zei de Brit.

"Tijdens de race had ik uitvoerig contact met het team om uit te zoeken wat het probleem was. We veranderden wat aan de balans. Het werd iets beter, maar het was al met al een zware dag."