Max Verstappen was zondag na de Grand Prix van Spanje allesbehalve tevreden met zijn elfde positie. Zijn race werd gekenmerkt door problemen met de banden, de strategie en de motor.

"Het was een heel moeilijke wedstrijd, dat hadden we niet verwacht", aldus Verstappen na afloop van de race in Spanje. "We hadden last van veel slijtage op de achterbanden en dus weinig tractie. We moeten goed kijken waar dat probleem ligt."

"Het motorvermogen viel bovendien ook opeens weg. Toen dacht ik even: daar gaan we weer", verwees de jonge Nederlander naar eerdere races dit seizoen waarin hij door problemen met zijn krachtbron de finish niet haalde.

"Ik moest instellingen veranderen om dat weer omhoog te krijgen en daar verloren we tijd mee. De motor was verder niet beter of slechter dan de vorige races. We komen nog steeds vermogen tekort, dat kun je zien op het rechte stuk. Net als in Australië. Er is nog geen verbetering."

Sainz

De Nederlander greep met zijn elfde plaats net naast de punten, nadat hij gestart was vanaf de zesde plek. Teamgenoot Carlos Sainz (gestart als vijfde) eindigde als negende. De Spanjaard botste in de slotfase bijeen inhaalactie met Red Bull-coureur Daniil Kvyat, maar de raceleiding besloot na een onderzoek dat er geen actie werd ondernomen.

Verstappen: "De start ging wel goed, dat is het enige positieve aan de hele race. Wij waren gewoon slechter dan de Red Bulls, al waren zij wel sneller dan andere teams achter ons op de startgrid."

"Onze strategie was ook niet goed. Ik had veel last van drukte op de baan na de laatste pitstop, waarin ik op de langzamere harde band reed en Sainz op de snellere zachte."

Ontevreden

Lange tijd lag de Nederlander op de tiende plek en dus op koers voor een WK-punt. "Het was sowieso een moeilijke race, dus dan was plek tien ook niet wat je wilt. Daar kan ik totaal niet tevreden mee zijn. Het is zeker een gemiste kans. Het feit dat we gefinisht zijn maakt niet uit, dat moet sowieso gewoon lukken."

De volgende race is op zondag 24 mei in Monaco. Verstappen kijkt uit naar zijn debuut op het stratencircuit in het prinsdom.

"Ik denk dat het niet verkeerd zal zijn met onze auto. De snelheid ligt daar, ook in de bochten, veel lager dan in Spanje. Het chassis van onze auto is goed, dus ik kijk wel uit naar Monaco. Ik heb daar nog nooit in het echt gereden."

Zondagavond om 18.00 uur is op Veronica de samenvatting van de Grand Prix van Spanje te zien.