Max Verstappen denkt dat hij de komende drie races goede prestaties kan neerzetten omdat het kwalificeren dan makkelijker gaat. Hij start zondag in de Grand Prix van Spanje vanaf de zesde plek.

"In de kwalificatie moet gewoon alles kloppen om een goed rondje te rijden", aldus Verstappen in een interview met NU.nl.

"Dat is niet zo makkelijk in een Formule 1-auto, omdat er veel meer complexe dingen aan zitten die op en top moeten functioneren. Ik denk dat het in de komende drie GP's iets makkelijker is om een goede kwalificatie te rijden." Na de race in Spanje volgen de GP's van Monaco, Canada en Oostenrijk.

Dankzij verbeteringen aan de Toro Rosso van de Nederlandse coureur, zowel aan het ontwerp van de auto als aan de Renault-motor, wist Verstappen zich te verzekeren van de zesde startplek op het Circuit de Catalunya.

"We hebben de nodige updates geprobeerd, daar was ik tevreden over. Ze droegen ook bij aan het tempo. Tot nu toe mag ik niet klagen over de snelheid. Op dit circuit is de motor minder gevoelig en zijn er veel snelle bochten. Dat ligt onze auto veel beter. Het gaat hier een stuk makkelijker dan in Bahrein."

Inhalen

Verstappen staat in de koningsklasse van de autosport nu al bekend om zijn even agressieve als soepele rijstijl. Hij zegt dat hij ervan houdt om het gevecht aan te gaan en risico's te nemen.

"Als ik een andere rijder inhaal en hij de race wil uitrijden, stuurt hij niet eerder de bocht in. Als hij eruit wil liggen wel. Dat heb ik zelf niet in de hand. Ik moet ze gewoon verrassen, dan kunnen ze ook niet eerder insturen."

Lees hier het volledige interview met Verstappen