Max Verstappen is zeer tevreden over het functioneren van zijn wagen vrijdag tijdens de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Spanje.

"Dit was de eerste keer dat ik écht blij was met de auto", aldus Verstappen op zijn eigen website. "De rondetijden toonden gelijk aan dat het goed zat."

De 17-jarige coureur van Toro Rosso zette op het Circuit de Catalunya twee keer de zesde tijd neer. Hij hoopt daarmee de problemen van zijn eerste Grands Prix achter zich te hebben gelaten.

Bij de eerste vier races van het seizoen haalde hij maar één keer de finish en viel hij drie keer uit vanwege motorproblemen. "Ik ben nu tevreden met de afstelling van de auto en ook zeker tevreden met mijn dag en de zesde plaats."

Kwalificatie

Verstappen heeft goede hoop dat hij zaterdag bij de derde vrije training en de kwalificatie opnieuw goede resultaten kan neerzetten.

''Aangezien de temperatuur morgen tijdens de kwalificatie ongeveer hetzelfde zal zijn als vanmiddag, denk ik dat we ook dan een goede balans zullen hebben. Hopelijk kunnen we deze goede vorm voortzetten.''

De derde vrije training begint zaterdag om 11.00 uur. De kwalificatie volgt om 14.00 uur. Zondag start de race ook om 14.00 uur.