Max Verstappen verwacht de belangrijkste verbeteringen aan zijn Toro Rosso pas voor de Grand Prix van Oostenrijk over anderhalve maand. Dit weekend in Spanje denkt de Nederlandse coureur dat een zevende plaats haalbaar is.

"Ik denk dat we de belangrijkste updates aan de auto kunnen verwachten richting de Grand Prix van Oostenrijk", doelt Verstappen donderdag in Spanje op de achtste GP van het seizoen op 21 juni.

Voor de race van dit weekend in Barcelona, de vijfde van het jaar, heeft Renault updates ontwikkeld waardoor de motor 'beter moet zijn wat betreft de betrouwbaarheid en de karakteristiek.'

"Renault moet wel, en ik hoop dat het zo is", stelt de jonge Nederlandse coureur. "In de windtunnel kun je mooie resultaten behalen, maar die moeten op het circuit dan nog uitwijzen."

"De betrouwbaarheid is het allerbelangrijkste. Als we die onder de knie krijgen, zitten er sowieso punten in. Dit weekend is de zevende plaats haalbaar als we alles voor elkaar krijgen."

Concurrentie

Andere teams zitten echter ook niet stil, waardoor Verstappen rekening houdt met doorontwikkelingen bij de concurrentie.

"Ook als alles goed werkt, zullen we het hier lastig krijgen, omdat Lotus de laatste paar races al beter gaat. Over het algemeen moeten we natuurlijk voor Sauber staan. Het moet zo goed kunnen zijn als in China."

"Met McLaren moeten we nog afwachten, de meeste problemen daar komen door de motor. Die zal natuurlijk wel verbeterd worden, maar dat geldt ook voor ons. De auto moeten we natuurlijk ook blijven verbeteren en er zitten nog wel een paar races aan te komen waarin duidelijke verbeteringen komen."

De 17-jarige Verstappen viel drie keer uit in de eerste vier races. Bij de GP van Maleisië eindigde hij als zevende.