Williams-coureur Valtteri Bottas ontkent dat hij al een voorcontract heeft getekend bij Ferrari, ondanks berichten waarin de Fin met de 'Scuderia' in verband wordt gebracht.

"Ik heb erover gehoord, maar ik weet wat de waarheid is", zegt Bottas donderdag in Spanje over berichtgeving waarin gezegd wordt dat Ferrari interesse heeft in de 25-jarige Fin.

"Op dit moment richt ik me op dit seizoen om het maximale met Williams te bereiken. Ik heb in elk geval nog niets bij Ferrari getekend. Mijn management houdt zich verder bezig met het contact met de teams."

Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen rijden dit seizoen voor de Italiaanse renstal. De verbintenis van Raikkonen loopt eind dit jaar af, al ligt er een optie voor beide partijen om ook na dit seizoen met elkaar verder te gaan. Bovendien zou de Fin dichtbij contractverlenging zijn bij Ferrari.

Winnen

Bottas heeft bij Williams ook een contract dat loopt tot eind 2015. De Fin heeft nog geen deal voor volgend jaar.

"Ik houd rekening met de komende jaren van mijn carrière. Maar we willen winnen met Williams. Ik denk dat we in die sterke positie kunnen komen als we ons kunnen blijven ontwikkelen."

"Ik denk wel dat het dit seizoen zwaar wordt om echt met Mercedes te vechten als ze zich zo blijven ontwikkelen als nu. Maar ik weet zeker dat we alle middelen hebben om dit jaar dichterbij te komen. Het is alleen moeilijk om constant op hetzelfde niveau vooraan te zitten, zeker als je het seizoen begint met een achterstand."

Aansluiting

De Finse coureur wist vorig jaar net als zijn teamgenoot Felipe Massa regelmatig aansluiting te vinden bij Lewis Hamilton en Nico Rosberg van Mercedes. De Williams-coureurs eindigden zelfs negen keer op het podium.

In de eerste vier races van dit jaar was Ferrari de grootste concurrent van Mercedes. "Met een nieuwe auto die precies goed is, kunnen we ons met Mercedes meten", aldus Bottas. "Ons team is in staat om die auto te maken waarmee we races kunnen winnen. Dit jaar wordt dat alleen moeilijk, maar wellicht lukt het in de toekomst.”

De gedachte dat Williams gebruikmaakt van Mercedes-motoren en daarom misschien een B-team achter het fabrieksteam zou zijn, wuift hij weg: "Nee, we zijn Williams zoals altijd. Een raceteam dat zijn best doet."

Voordeel

Bottas houdt voor de Grand Prix van Spanje van zondag ook rekening met Red Bull Racing en het Toro Rosso van Max Verstappen nu Renault een verbeterde motor heeft meegenomen naar Barcelona.

"Ze zijn altijd al een bedreiging voor ons, al voorkwam de motor tot nu toe dat ze gevaarlijk hebben kunnen worden."

"Maar Williams is ook een groot team, dus we moeten ze aankunnen. Het is nooit gemakkelijk om goede resultaten te blijven scoren, maar we kunnen nog meer dan wat we tot nu toe hebben laten zien."