Max Verstappen gaat vol ambities naar Barcelona voor de Grand Prix van Spanje op zondag, zijn eerste race in de Formule 1 op bekend terrein.

De Limburgse coureur van Toro Rosso reed tijdens de testsessies in de winter al vier dagen op het Circuit de Catalunya en maakte toen een goede indruk. De jongste coureur ooit in de Formule 1 zette een keer de tweede tijd van de dag neer.

"Ik hoop op punten. Maar meer dan een zesde plek zit er denk ik niet in voor ons'', zegt Verstappen. "Als je eerlijk bent, zijn Mercedes, Ferrari en Williams wel een stukje verder dan wij.''

De 17-jarige Nederlander viel drie weken geleden in Bahrein voor de derde keer in vier races uit, maar hij zegt dat hij elke Grand Prix meer vertrouwen krijgt in de auto.

"In mijn eerste twee races wilde ik niet teveel risico's nemen. Maar bij de derde GP in China besloot ik dat het tijd werd om wat inhaalacties te proberen en risico's te nemen."

Voor de GP van Spanje krijgt Verstappen de beschikking over een verbeterde versie van de bekritiseerde Renault-motor achterin zijn Toro Rosso. Vanaf vrijdag hoopt hij daarmee in de trainingen te laten zien dat hij weer met de besten mee kan.