Renault heeft aanpassingen aan de motor doorgevoerd voor de Grand Prix van Spanje, waarmee het Franse bedrijf hoopt dat een deel van de motorproblemen bij Toro Rosso en Red Bull Racing zijn opgelost komend weekend.

"Het gat van drie weken tussen de Grand Prix van Bahrein en de Grand Prix van Spanje heeft ons de kans gegeven om naar alle informatie van de eerste races van het seizoen te kijken", zegt directeur Remi Taffin van Renault Sport woensdag tegen motorsport.com.

"We hebben er alles aan gedaan om de problemen die we zijn tegengekomen aan het begin van het seizoen op te lossen. Voor deze race hebben we een aangepaste motor die beter moet zijn wat betreft de betrouwbaarheid en de karakteristiek."

"We kijken uit naar de race in Spanje om te zien wat ons harde werk zal opleveren."

Renault krijgt het hele Formule 1-seizoen al veel kritiek voor de slecht functionerende motor, vooral van Red Bull. Daniel Ricciardo moet op het circuit nabij Barcelona al weer zijn vierde krachtbron inzetten, terwijl er volgens de regels in het hele seizoen maar vijf zijn toegestaan.

Toro Rosso-coureur Max Verstappen gebruikt momenteel zijn derde motor. De jonge Nederlander haalde in drie van de eerste vier races de finish niet.