Williams is onaangenaam verrast door de goede vorm van Ferrari in de eerste vier Grands Prix van het lopende Formule 1-seizoen.

De Britse renstal bezet momenteel met 61 punten de derde plaats in het constructeursklassement, achter Ferrari (107) en het vooralsnog ongenaakbare Mercedes (159).

Williams kende vorige seizoen een sterke eindsprint met onder meer vier podiumplaatsen in de laatste vier races en hoopte daar dit jaar op voort te borduren. Na vier Grands Prix staat het echter op de derde plaats in het klassement met een grote achterstand op Mercedes en Ferrari.

"We gingen het seizoen in met het gevoel waarmee we vorig seizoen eindigden, met hogere verwachtingen, ook gebaseerd op hoe wij dachten dat de andere teams ervoor zouden staan", zegt plaatsvervangend teambaas Claire Williams tegen Autosport.com.

"Ferrari heeft het natuurlijk geweldig gedaan tijdens de winter. Dat is Ferrari, dus dat is vanzelfsprekend, maar ik weet niet of iemand van ons had verwacht dat ze zó veel beter zouden presteren vanaf het begin."

Claire Williams is met name onder de indruk van het bandenmanagement bij de Italiaanse renstal. "Wij moeten de banden beter leren kennen en goed bekijken wat wij doen. Het wordt een flinke klus, maar we zitten pas in de beginfase van het seizoen."

Budget

Toch heerst er teleurstelling bij het team van de coureurs Felipe Massa en Valtteri Bottas. "Die teleurstelling is er omdat we niet racen en presteren zoals we dat het einde van vorig jaar deden."

"Maar je moet er wel rekening mee houden dat we het op moeten nemen tegen Mercedes en Ferrari, die drie keer zoveel budget hebben als wij. We staan alleen achter hen en houden Red Bull en McLaren achter ons."

Claire Williams is daarom van mening dat het uitblijven van resultaten in perspectief geplaatst moet worden. "We moeten accepteren dat dit nu de situatie is."