Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz dreigt de Formule 1 te verlaten mocht hij er niet in slagen Audi als motorleverancier te strikken.

Dat zegt Luca di Montezemolo, voormalig baas van Ferrari, dinsdag tegen La Repubblica.

Red Bull heeft al meermaals aangegeven dat een vertrek uit de koningsklasse van de autosport niet uitgesloten is, mede als gevolg van de teleurstellende prestaties van de huidige motor van Renault. Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat reden daardoor dit seizoen pas 23 punten bij elkaar.

Het Franse automerk zelf vreest reputatieschade en overweegt ook uit de Formule 1 te stappen. Red Bull zou zich in dat geval genoodzaakt voelen ook te stoppen, bij gebrek aan een motorleverancier.

Mateschitz, de hoogste baas bij de renstal, wil echter alles in het werk stellen om Audi aan zich te binden. "Red Bull is geïmplodeerd", stelt Di Montezemolo. "Ik weet dat Mateschitz eraan denkt om de boel te verkopen. Een gemeenschappelijke vriend heeft me verteld dat hij vertrekt als hij er niet in slaagt om Audi te overtuigen."

Red Bull eindigde vorig jaar met Sebstian Vettel en Ricciardo nog als tweede in het constructeursklassement. Dit seizoen bezet het team na vier Grands Prix de vierde plaats op grote afstand van Mercedes, Ferrari en Williams.