Lewis Hamilton en Nico Rosberg hebben een goed gesprek gehad met de teamleiding van Mercedes en hun ruzie rond de Grand Prix van China bijgelegd.

Dat meldt Rosberg op de website van de Formule 1. De Duitser eindigde zondag als tweede in de Grand Prix van China en mopperde na afloop op winnaar en teamgenoot Hamilton.

De Brit zou met opzet zijn tempo hebben vertraagd, waardoor Rosberg steeds meer te duchten kreeg van de oprukkende Sebastian Vettel van Ferrari.

''Het was even heftig na de race, maar we hebben goed met elkaar kunnen praten. Er was een constructieve discussie en wat mij betreft ligt dit achter ons'', aldus Rosberg.

Gevecht

Hamilton beschuldigde zijn teamgenoot ervan dat hij hem helemaal niet wilde inhalen en gewoon tevreden was met een tweede plaats. "Misschien is dat wel het verschil tussen ons. Ik wil altijd winnen."

Rosberg erkent dat hij veel problemen had met de extreme bandenslijtage op het circuit van Shanghai. ''Daardoor kon ik Hamilton niet aanvallen. Ik zou mijn banden hebben verwoest en daar zou Vettel van hebben geprofiteerd.''

Dat argument veegde Hamilton eerder al van tafel. "Je wil coureurs zien inhalen en je wil een gevecht zien. De race moet niet te gecontroleerd worden. Inhouden om bandenslijtage te voorkomen is niet de bedoeling."