Lewis Hamilton vindt de kritiek die zijn Mercedes-teammaat Nico Rosberg zondag na de Grand Prix van China op hem leverde niet terecht.

Rosberg vond dat hij werd opgehouden door de Brit, die niet het maximale eruit zou halen. Volgens Hamilton, die direct na de race al ontkende dat hij bewust langzamer reed, is het juist zijn Duitse collega die inhield.

"Nico heeft gewoon niet geprobeerd om in te halen", is de regerend wereldkampioen, die in Shanghai eerste werd voor Rosberg (tweede) en Sebastian Vettel (derde), maandag stellig tegenover The Guardian.

"Als ik zelf tweede had gelegen en ik had de snelheid die ik zondag had, dan had ik maximaal druk gehouden en was ik er voorbij gereden. Dat is racen."

"Er werd gesuggereerd dat Nico gewoon tevreden was met een tweede plaats. Misschien is dat wel het verschil tussen ons", gaat Hamilton verder. "Ik wil altijd winnen. Ik zou er alles aan hebben gedaan om in te halen. Hij was niet snel genoeg."

Gevecht

Volgens Hamilton moet Formule 1 blijven zoals het bedoeld is. "Je wil coureurs zien inhalen en je wil een gevecht zien. De race moet niet te gecontroleerd worden. Inhouden om bandenslijtage te voorkomen is niet de bedoeling."

De harde woorden van Rosberg hebben Hamiltons optreden in Shanghai geenszins verpest, aldus de Brit. "Om eerlijk te zijn voelde ik me geweldig na de race, want het hele weekend verliep uitstekend."

"We werden eerste en tweede, dat was het ultieme doel. Ik was foutloos en heb het team tevreden gesteld. Dat is het lekkerste gevoel."

Hamilton staat na de eerste drie races eerste in de WK-stand met een voorsprong van dertien punten op Rosberg. Vorig jaar eindigden de Mercedes-coureurs als eerste en tweede.