Voormalig Formule 1-coureur Martin Brundle is ervan overtuigd dat Max Verstappen een "wereldster" wordt.

De Brit, die tussen 1984 en 1996 uitkwam in de koningsklasse van de autosport en momenteel fungeert als commentator, vindt dat de 17-jarige Verstappen in zijn eerste drie races heeft bewezen thuis te horen in de Formule 1.

"Hij is nog heel jong, maar in zijn hoofd is hij oud. Verstappen straalt een enorme kalmte uit", aldus Brundle tegen Sky Sports. "Natuurlijk zal hij nog fouten maken, maar voorlopig wijst niets erop dat hij te weinig ervaring zou hebben."

Verstappen viel wegens motorproblemen uit in Australië en in China. In Maleisië eindigde de Nederlander van Toro Rosso als zevende, waarmee hij de jongste coureur werd die in de punten reed.

"Nog voor zijn twintigste zal hij rijden voor een team dat in staat is om het WK te winnen. Hij heeft in mijn ogen de kenmerken van een Ayrton Senna of Michael Schumacher", aldus Brundle, die tegen zowel Senna als Schumacher racete en in 1992 teammaat was van de Duitser.

Voordat Verstappen zondag uitviel in Shanghai maakte hij indruk met enkele inhaalacties. "Wat een vertrouwen heeft hij, er komt een nieuwe wereldster aan", vindt Brundle.