Nico Rosberg haalde zondag na afloop van de Chinese Grand Prix uit naar Lewis Hamilton, zijn teammaat bij Mercedes.

De Duitser, die achter Hamilton als tweede eindigde op het Shanghai International Circuit, vond dat hij werd opgehouden door de Brit die niet het maximale eruit zou halen.

Daardoor had Rosberg zijn handen vol om Ferrari-coureur Sebastian Vettel voor te blijven.

"Het is interessant wat Lewis zei. Gezien het tempo dat je reed dacht je alleen aan jezelf", meldde Rosberg op de persconferentie nadat Hamilton klaar was met zijn verhaal.

"Dat bracht onnodig mijn race in gevaar, dat je langzamer reed dan wellicht nodig was. Zeker aan het begin van de stints was Sebastian heel erg dichtbij. Dat gaf hem de kans te proberen mij via een vroege pitstop te passeren en daardoor moest ik een langere stint afwerken, wat weer heel slecht was voor mijn banden. Ik ben daar niet blij mee."

Hamilton was zich van geen kwaad bewust. De wereldkampioen dacht vooral aan het sparen van zijn banden.

"Het is niet mijn werk om Nico in de gaten te houden. Ik probeerde zo snel mogelijk te finishen en daarbij te letten op de auto. Ik ging echt niet bewust langzaam rijden."

Een uur na de persconferentie zei teambaas Toto Wolff van Mercedes dat tijdens de wedstrijdbespreking de lucht geklaard is tussen Rosberg en Hamilton.