Max Verstappen genoot zondag van zijn inhaalacties bij de Grand Prix van China, maar baalde dat hij de race voortijdig moest verlaten.

De Nederlander van Toro Rosso startte zondag vanaf de dertiende plek, maar maakte indruk met zijn inhaalacties. Hij passeerde op knappe wijze Marcus Ericsson, Felipe Nasr en Sergio Perez.

"Inhalen is een gevoel, dat kan ik niet uitleggen", keek de 17-jarige Verstappen op zijn eigen website terug op enkele fraaie manoueuvres. "De inhaalactie op Ericsson vond ik zelf erg mooi. Ik remde erg laat en haalde de bocht nog maar net."

"Maar ook de andere manoeuvres waren heerlijk. Ik heb vandaag van mijn hele race genoten, net zoals in Maleisië. Ik voel me erg comfortabel in de auto en dat is zeer belangrijk."

In de bochten lagen ook juist zijn kansen, zo merkte hij. "Natuurlijk was onze topsnelheid niet super, dus ik moest mijn kansen pakken bij het uitremmen van de concurrentie. Je kunt zien dat de STR10 goed presteert in de bochten, maar dat we het op de rechte stukken afleggen."

Frustrerend

Toch knaagde het aan Verstappen dat hij voor de tweede keer dit seizoen de finish niet haalde. "Het is erg frustrerend. Want tot aan het motorprobleem was het een geweldige race. Als je in de punten rijdt en zo dicht tegen het einde van de race uitvalt, is dat flink balen."

Volgens de Limburger was er tot het uitvallen niets aan de hand met de wagen. "De auto was vandaag erg goed en ik was blij met de balans. Als team hadden we het niet beter kunnen doen."

Verstappen reed op de achtste plaats toen hij drie ronden voor het einde met motorpech uitviel.

Zondagavond is vanaf 18.00 uur een samenvatting van de race te zien op Veronica.