Nico Rosberg beschuldigt zijn team Mercedes ervan dat ze hem onnodig onder druk hebben gezet tijdens het laatste deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van China.

De Duitser moest de pole position in Shanghai laten aan teamgenoot Lewis Hamilton, die een fractie sneller was. Na afloop van de kwalificatie riep een gefrustreerde Rosberg over de radio: 'Come on guys!'

De nummer twee in de WK-stand van vorig seizoen legde na afloop uit dat hij niet blij was met een bevel van zijn team om meer snelheid te maken tijdens zijn opwarmronde.

"We moeten het daar over hebben, want het was allesbehalve ideaal om mij zo onder druk te zetten", verklaarde Rosberg.

"Ik denk niet dat het me tijd heeft gekost, maar het gaat om de mind-set die ik tijdens de opwarmronde heb. Daar moeten we naar kijken."

Rosberg was ondanks het mislopen van de pole wel redelijk tevreden over de kwalificatie. "Mijn ronde was goed, het is alleen erg frustrerend dat ik vier honderdste van een seconde langzamer ben dan Hamilton."

Ferrari

De Duitser verwacht net als teamgenoot Hamilton dat Ferrari sterk voor de dag zal komen tijdens de lange race in China.

"Ferrari kan zeker een bedreiging vormen voor ons omdat ze een goede racesnelheid hebben. Niet alleen in Maleisië, maar overal. Ik hoop dat we nog een klein voordeel hebben, maar het zal spannend worden."