Max Verstappen denkt dat het circuit in Shanghai waar zondag de Grand Prix van China wordt verreden zijn Toro Rosso goed zou moeten liggen.

"Ik denk dat dit circuit goed past bij onze wagen, omdat de STR10 goed voor de banden zorgt. Dat was een sterk punt van ons in de extreme hitte in Sepang", zegt Verstappen donderdag op de site van Toro Rosso.

De 17-jarige Nederlander eindigde een kleine twee weken geleden als zevende bij de Grand Prix van Maleisië en werd zo de jongste coureur die punten heeft gepakt in de Formule 1. "Het zal wel een stuk koeler zijn in China en dus zal het lastiger worden en zal het veld dichter bij elkaar zitten."

Verstappen is onder de indruk van de vooruitgang die motorleverancier Renault de laatste weken heeft geboekt. Het Franse bedrijf kondigde eerder deze week al aan dat de auto's van Red Bull Racing en Toro Rosso een hogere topsnelheid zullen hebben in Shanghai.

"De manier waarop de motor liep was in Maleisië al honderd keer beter dan in Australië. Het is indrukwekkend om zo'n grote stap te maken in één race. Renault heeft hier weer wat verbeteringen doorgevoerd, dus kijk ernaar uit wat dat voor ons betekent."

Technisch

Verstappen is deze week voor het eerst op het Shanghai International Circuit. "Mijn wandeling over de baan met mijn engineers op woensdag was daardoor mijn eerste 'echte' ervaring met de baan. Hiervoor had ik er alleen in de simulator op gereden."

De jonge Limburger is onder de indruk van het circuit. "De faciliteiten zijn geweldig. De baan ziet er heel mooi en technisch uit."

"Ik kijk dus heel erg uit naar de vrije training van vrijdag en de rest van dit weekend. Fysiek zou het minder zwaar moeten zijn dan in Maleisië", verwijst Verstappen naar de hitte op Sepang. "Al heb ik daar eigenlijk ook geen problemen gekend."

De eerste vrije training voor de GP van China begint vrijdag om 4.00 uur Nederlandse tijd. De race start zondag om 8.00 uur.