Lewis Hamilton vindt dat de waarde die aan de overwinning van Sebastian Vettel van twee weken geleden in Maleisië wordt gehecht enorm is "opgeblazen".

De overwinning van Vettel riep de vragen op of de hiërarchie in de Formule 1 is veranderd. Tijdens de openingsrace in Australië was Mercedes nog net zo dominant als in het voorbije seizoen.

"Er waren genoeg dingen die wij beter konden doen, maar het was geen grote ramp. Het is enorm opgeblazen", aldus de Brit, die met zijn Mercedes als tweede eindigde in Maleisië, donderdag tegen Autosport.com.

Hamilton ziet de concurrentie van Ferrari niet als een bedreiging. "Je kunt niet alles winnen. Het is goed om concurrentie te hebben, maar het gat van bijna tien seconden was gewoon te groot."

Mercedes-baas Toto Wolff noemde eerder de zege van Vettel een "wake up call" voor zijn team. Hamilton denkt dat ze meer hadden kunnen doen om Ferrari te verslaan. "Zoals het omgaan met de banden en we moesten gewoon sneller racen", aldus de regerend wereldkampioen.

"Maar hoewel het een lastig weekend voor ons was, zijn we toch als tweede en derde geëindigd. We zijn niet gestresst en ik verwacht dat we dit weekeinde sterker zijn."