Nico Rosberg heeft in de eerste twee races van het Formule 1-seizoen nog niet geweldig gepresteerd met een tweede en een derde plaats, maar de Mercedes-coureur hoopt op beterschap komend weekend bij de Grand Prix van China.

"Ik heb geen perfecte start van het seizoen gehad, maar ik ben vastbesloten om dat dit weekend om te draaien", zegt Rosberg dinsdag op de site van Mercedes.

De Duitser moest ruim een week geleden in Maleisië Ferrari-coureur Sebastian Vettel en teammaat Lewis Hamilton voor zich dulden.

"Dat was geen geweldig weekend voor mij. Ik kon geen goede ronde neerzetten in de kwalificatie en verloor tijdens de race tijd in de pits, wat het een lastige inhaalrace maakte. We hebben zeker wat geleerd van 'Maleisië' en moeten dat meenemen naar China."

Rosberg, vorig seizoen goed voor vijf zeges, heeft goede herinneringen aan de GP van China. "Het circuit van Shanghai is geweldig voor mij geweest. Ik veroverde daar mijn eerste pole position en mijn eerste overwinning in 2012."

Hamilton

Hamilton, die in China net als Rosberg gebruik kan maken van enkele updates aan de F1 W06-wagen van Mercedes, noemt Shanghai ook een van zijn favoriete plaatsen op de Formule 1-kalender.

"Ik won de race vorig jaar en ik ben pas twee keer buiten het podium gefinisht. Het doel is dus om daarop te bouwen en terug te keren aan het front."