De internationale automobielorganisatie FIA sluit een aparte Formule 1 voor vrouwen niet uit. Met dit idee kwam Bernie Ecclestone, de commerciële baas van de koningsklasse van de autosport, deze week.

Volgens de Brit krijgen vrouwen te weinig kansen in de reguliere Formule 1.

"Het plan om een klasse te creëren waaraan alleen vrouwen deelnemen wijzen we zeker niet af zonder een gedegen onderzoek", zegt Michele Mouton, die bij de FIA de commissie 'vrouwen in de motorsport' leidt, tegen AP.

Heel enthousiast is Mouton nog niet. "Vanuit mijn eigen ervaring als coureur weet ik dat vrouwen willen strijden tegen mannen, onder dezelfde omstandigheden. Het is ook bewezen dat het mogelijk is, al zijn slechts enkele vrouwen erin geslaagd."

"Motorsport is, naast zeilen en paardrijden, een van de drie sporten waarin mannen en vrouwen tegen elkaar uit kunnen komen. Sporters weten precies wat ze moeten doen om de beste van de wereld te worden."

Susie Wolff

Afgelopen seizoen werd Susie Wolff de eerste vrouw in 22 jaar die deelnam aan een Grand Prix-weekeinde. De Britse reed enkele vrije trainingen namens Williams. Het is de bedoeling dat ze dat dit jaar opnieuw doet.

Wolff liet aan The Times weten geen voorstander te zijn van het voornemen van Ecclestone. "Het is niet de beste manier om een stap te zetten."