De vier top tien-plaatsen voor auto's met een Renault-motor bij de Grand Prix van Maleisië en het feit dat Mercedes niet wist te winnen, hebben voor vertrouwen gezorgd bij het Franse bedrijf.

"Wat de motor betreft waren we in Maleisië veel meer waar we willen zijn dan in Australië", zegt Cyril Abiteboul, directeur bij Renault Sport.

Max Verstappen en Carlos Sainz eindigden in hun Toro Rosso als zevende en achtste op Sepang, terwijl Red Bull-coureurs Daniil Kvyat en Daniel Ricciardo negende en tiende werden.

Dat was een flinke vooruitgang ten opzichte van de race in Australië, toen Kvyat en Verstappen de finish niet haalden. Na die GP maakte Red Bull-teambaas Christian Horner in de media ruzie met Abiteboul over de kwaliteit van de Renault-motor.

"Na Melbourne zeiden we dat we moesten reageren op de problemen, maar dat we niet overdreven moesten reageren", aldus Abiteboul. "We kunnen zien dat de maatregelen die we hebben getroffen effect hebben gehad."

Ferrari

De directeur haalt inspiratie uit de zege van Ferrari-coureur Sebastian Vettel in Maleisië.

"Het toont namelijk aan dat Mercedes te pakken is als alle ingrediënten aanwezig zijn. We moeten ons daarom blijven focussen op de lange termijn.

"We willen niet één ronde achter de leiders zitten, maar we hebben nu wel duidelijke doelstellingen."