Het in 2014 zo dominante Mercedes moest zondag in de Grand Prix van Maleisië voorrang verlenen aan Ferrari-coureur Sebastian Vettel. Lewis Hamilton legde beslag op de tweede plaats, Nico Rosberg werd derde.

Teambaas Toto Wolff van Mercedes verwacht een langdurige strijd om de hegemonie. "Het wordt een pittig gevecht met Ferrari. Dit is wel een wake-up-call voor ons", laat hij weten aan de BBC.

"Hopelijk komt er nu een einde aan alle nonsens over regels die zouden moeten worden ingevoerd om het veld meer in elkaar te laten schuiven."

Topman Niki Lauda van de Duitse renstal denkt er hetzelfde over.

"Ik heb het toch gezegd? Ferrari komt altijd terug. De snelheid van Vettel in de slotfase verbaasde me zelfs. Ze hebben fantastisch werk geleverd, vooral de pitstopstrategie was briljant."

Volgens Lauda zou Mercedes de zege echter ook aan de 'Scuderia' hebben moeten laten als eenzelfde strategie zou zijn gehanteerd.

"We moeten alles nog analyseren, maar de Ferrari-wagen was dit weekeinde sneller en beter. Petje af. Of de Ferrari's nu titelkandidaten zijn? Het lijkt erop, maar laten we nog even wachten tot de volgende race."

Verkeerde keuze

Beide coureurs erkenden dat de keuze om al van banden te wisselen na vier ronden, toen de safetycar op de baan reed na een uitglijder van de Zweed Marcus Ericsson, verkeerd uitpakte.

''Het was voor de race al afgesproken dat we in zo'n geval een pitstop zouden maken, maar we hadden er niet op gerekend dat veel andere auto's op de baan bleven'', zei Rosberg.