Red Bull Racing heeft volgens teambaas Christian Horner meer last van de problemen die Renault heeft met zijn Formule 1-motoren dan zusterteam Toro Rosso, de renstal van Max Verstappen.

"We worstelen er allebei mee evenveel mee, maar de problemen hebben een dramatischer effect op onze auto", zegt Horner maandag tegen Autosport.

"De motorproblemen maskeren zoveel wat betreft het in- en uitkomen van de bochten en de bandenslijtage. Daarom is het niet mogelijk om de auto goed te besturen en ga je compenseren. Dat zorgt voor een sneeuwbaleffect."

Daniel Ricciardo was ruim een week geleden bij de eerste Grand Prix van het jaar in Australië de beste coureur van Red Bull op de zesde plaats. Zijn teammaat Daniil Kvyat viel uit.

De auto's van de Oostenrijkse renstal waren het hele weekend niet veel sneller dan die van Toro Rosso, al kwam Carlos Sainz jr. in de race niet verder dan de negende plaats en haalde Verstappen de finish niet.

Na de Grand Prix in Melbourne ging Renault diep door het stof. "Het lijkt erop dat we er zelfs op achteruit zijn gegaan ten opzichte van vorig jaar", erkende topman Cyril Abiteboul.

Aanstaande zondag staat in Maleisië de tweede GP van het jaar op het programma.