Formule 1

Sauber teleurgesteld in kritiek Van der Garde

Sauber heeft woensdag teleurgesteld gereageerd op de kritiek van Giedo van der Garde op het team nadat beide partijen een schikking troffen.

De coureur, die vorige week een rechtszaak won van de Zwitserse renstal, stelde in een verklaring onder meer dat de besluiten van de teamleiding 'bizar' en 'onbegrijpelijk' waren.

"We waren zeer verrast dit te lezen en begrijpen zijn intenties niet. Hij mag zichzelf zien als winnaar, maar wij hoopten de zaak eindelijk te laten rusten", pareert Sauber de kritiek in een eigen statement.

"Hij heeft gekozen voor een andere benadering, wat we totaal niet begrijpen. Zijn beschuldigingen verdedigen en met modder gooien via de media helpt echter niet, dus we focussen ons op de volgende Grand Prix in Maleisië."

Geruïneerd

Van der Garde kreeg naar verluidt 15 miljoen euro als schadevergoeding omdat Sauber de belofte om hem een stoeltje te geven in de Formule 1 niet is nagekomen. De Amsterdammer vreest dat zijn loopbaan in de koningsklasse van de autosport nu voorbij is.

De 29-jarige Van der Garde sprak ook de hoop uit dat zijn zaak een precedent schept voor andere racers die hun carrières 'geruïneerd' zagen worden door de Formule 1. "Daar zijn eindeloos veel voorbeelden van. De normen en waarden van het bedrijfsleven zouden ook daar moeten gelden."

Van der Garde ziet geen toekomst meer in Formule 1

Tip de redactie