Ecclestone furieus op niet gestart Manor

Bernie Ecclestone is er niet van gediend dat Manor zondag niet is gestart bij de eerste Grand Prix van het seizoen in Australië.

Het nieuwe Britse team in de Formule 1, dat de licentie van het failliete Marussia overnam, kende in de kwalificatie problemen met de software en besloot daarop de race te laten schieten.

De 84-jarige Ecclestone, commerciële baas van de internationale automobielorganisatie FIA, denkt dat Manor nooit van plan was om te starten in Melbourne terwijl het team had beloofd een heel seizoen mee te doen.

"We hadden never nooit moeten toestaan dat Manor dit deed. Het is onze fout, ik wist dat dit zou gebeuren", aldus de Brit tegen persbureau Reuters.

Ecclestone heeft eind vorig jaar bijna 9,5 miljoen euro betaald om het toenmalige Marussia in leven te houden en laat het team als straf nu de vrachtkosten naar Australië betalen.

"Ze hebben niet geracet, dus moeten daarvoor boeten. Ze hadden totaal geen intentie om te starten, zelfs als er iemand was binnengelopen om een machinegeweer op hun hoofden te richten."

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie