Hamilton adviseert Red Bull betere mensen aan te nemen

Lewis Hamilton heeft een simpele oplossing voor de onvrede bij Red Bull Racing, die ontstaan is door de dominantie van Mercedes bij de openingsrace van de Formule 1 in Australië.

"Red Bull moet gewoon een paar betere mensen aanstellen", zei de Britse regerend wereldkampioen dinsdag tegen de Australische televisie.

Mercedes-rijders Hamilton en Nico Rosberg eindigden zondag als eerste en tweede. Dat was vorig seizoen in elf van de negentien races ook het geval.

Red Bull domineerde in de jaren daarvoor met Sebastian Vettel achter het stuur. Nu kwam die renstal niet eens in de buurt van een podiumplaats, tot grote ergernis van de teamleiding.

"Er werden allerlei zaken verboden toen wij wonnen. Datzelfde gold voor McLaren en Williams, toen zij dominant waren", aldus Red Bull-teambaas Chris Horner zondag.

"Maar wij hebben ook niet geklaagd in de tijd dat Red Bull zoveel won", zei Hamilton. "We hebben nu eenmaal een geweldig team aangesteld, dat het geweldig heeft gedaan. Ik heb nu de beste auto waar ik ooit in heb gereden."

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie