Ecclestone vindt dat FIA iets moet doen aan dominantie Mercedes

Bernie Ecclestone vindt dat de internationale automobielorganisatie FIA moet ingrijpen nu Mercedes ook dit seizoen superieur lijkt aan de rest van de Formule 1-teams.

De commerciële baas van de Formule 1 is het "honderd procent" eens met een pleidooi van Red Bull Racing-teambaas Christian Horner voor nivellerende maatregelen

"Volgens mij heeft voormalig FIA-voorzitter Max Mosley ooit een regel ingevoerd dat als een bepaald team of een bepaalde motorenleverancier iets magisch doet, zoals we nu bij Mercedes zien, de FIA de boel gelijk kan trekken", zegt Ecclestone tegen Reuters.

Horner haalde zondag na de Grand Prix van Australië - waarin de Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg het veld op grote achterstand zetten - voorbeelden uit het verleden aan van dergelijke interventies van de FIA.

"Toen wij wonnen - en we wonnen nooit met zo'n groot verschil - werden er allerlei zaken verboden. Bijvoorbeeld de dubbele diffuser. Alles werd toen gedaan. In het verleden was dat ook zo toen McLaren en Williams dominant waren."

Gelijk

Ecclestone geeft Horner groot gelijk. "Iedereen erkent dat Mercedes fenomenaal werk heeft geleverd. Nu moeten we echter een paar dingen veranderen, zodat de verschillen minder groot zijn."

De commerciële baas van de Formule 1 vindt dat andere motorenleveranciers meer mogelijkheden moeten krijgen om de krachtbron te ontwikkelen.

"Iedereen heeft zo de kans om aan te haken, we moeten de FIA steunen als er veranderingen komen in het reglement."

Sportieve kerel

Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko dreigde zelfs dat de Oostenrijkse renstal mogelijk op termijn de Formule 1 verlaat uit onvrede over de huidige regels.

"Ik weet niet wat ze willen", reageert Ecclestone. "Red Bull Racing-eigenaar Dietrich Mateschitz is in elk geval een sportieve kerel. Hij zal echt niet stoppen omdat hij wordt verslagen. Als hij de sport verlaat, is dat na een succes."

'Huidige technische regels vermoorden Formule 1'

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie