Max Verstappen was zaterdag niet helemaal tevreden na zijn kwalificatie voor de Grand Prix van Australië. Vanwege een foutje in de vierde bocht kwam de debuterende Nederlander niet verder dan de twaalfde tijd.

Verstappen zette in de wagen van Toro Rosso op Albert Park een tijd neer van 1.28,868 en overleefde daarmee de tweede kwalificatieronde niet.

"Ik voelde me goed in de auto en de eerste sessie ging goed", keek de 17-jarige Limburger terug op zijn kwalificatie.

"In de tweede fase van de kwalificatie ging het redelijk, hoewel er iets in mijn rug stak waardoor mijn schouder pijn deed. Helaas had ik geen goede ronde omdat mijn banden nog niet klaar waren."

"Tijdens mijn tweede snelle ronde maakte ik bij het uitkomen van de vierde bocht een fout. Ik kwam te wijd de bocht uit en verloor de controle over de achterkant van de auto. Daardoor verloor ik redelijk wat tijd. Het is jammer, maar ik kan er niets meer aan veranderen" , aldus Verstappen.

"Ik kijk uit naar de race, mijn eerste Grand Prix in de Formule 1. De wagen voelt goed aan en hopelijk lukt het om punten te scoren."

De Nederlander maakt zondag als jongste coureur aller tijden zijn debuut in de Formule 1. De race in Melbourne gaat om 6.00 uur Nederlandse tijd van start.

Verstappen klokt bij kwalificatie in Melbourne twaalfde tijd | 'Max Verstappen is geen gemiddelde jongen van 17 jaar'