Het is nog onduidelijk wanneer Fernando Alonso zijn rentree maakt in de Formule 1. De Spanjaard liep vorige maand tijdens de testsessie in Barcelona een hersenschudding op en moest de Grand Prix van Australië al laten schieten.

McLaren-Honda, het team van Alonso, liet zaterdag in Melbourne weten dat het nog niet weet wanneer hij weer plaats neemt in de auto.

Volgens McLaren is het eveneens onduidelijk waarom Alonso op 22 februari crashte op het Circuit de Catalunya. Eerder werd nog gemeld dat de Spanjaard van de baan vloog vanwege de sterke wind.

"We hebben de crash grondig geanalyseerd en we zijn er vrij zeker van dat het ongeluk niet is veroorzaakt door een mankement aan de auto. Uit de grondige tests die Fernando heeft ondergaan, hebben we ook niets abnormaals gevonden. Met deze twee feiten in gedachten, weten we niet precies hoe het ongeluk heeft kunnen plaatsvinden", meldt een woordvoerder van McLaren aan de BBC.

"Desalniettemin blijven we bij McLaren-Honda samenwerken met de FIA en Fernando’s doktoren, maar het is niet aan ons om te bepalen wanneer hij terugkeert. Daarom kunnen we alleen maar melden dat hij zich fit voelt, hard traint en zo snel mogelijk weer wil racen."

Magnussen

Testrijder Kevin Magnussen vervangt Alonso bij de Grand Prix van Australië. Jenson Button is de andere coureur die namens McLaren aan de start staat.

Alonso stapte dit jaar over naar McLaren in de hoop op betere resultaten dan in zijn afgelopen vijf jaar bij Ferrari. De man uit Oviedo pakte zijn wereldtitels in 2005 en 2006 in dienst van Renault.