Volgens Kimi Raikkonen is zijn team Ferrari dit jaar veel sterker dan vorig seizoen, toen de ploeg matig presteerde met een twaalfde plek voor de Fin en een zesde plaats voor Fernando Alonso in de eindstand van het WK.

"We voelen ons als team veel beter en ik ben ervan overtuigd dat wij nu verder zijn dan vorig jaar", aldus Raikkonen donderdag op een persconferentie in aanloop naar de eerste Formule 1-race van het seizoen in Melbourne.

"We moeten ons nog wel blijven verbeteren om naar het punt te komen waar we naartoe willen, maar dat hoort erbij."

Ferrari pakte vorig jaar slechts twee podiumplekken van de twintig races, de slechtste prestatie in twintig jaar. Grootste verandering in vergelijking met het teleurstellende seizoen is dat Sebastian Vettel zondag namens het Italiaanse team aan de start staat bij de Grand Prix van Australië.

De viervoudig wereldkampioen neemt de plaats in van de naar McLaren vertrokken Alonso en trof direct een goede werksfeer aan.

"Er is veel veranderd deze winter. De mensen hier werken keihard", aldus Vettel, die ook aanschoof op de persconferentie. "We zijn natuurlijk ook afhankelijk van de vorm van andere teams, maar ik denk dat wij er goed voor staan."

Hamilton

Lewis Hamilton acht zichzelf mentaal onbreekbaar. "Ik voel me sterker dan ooit", zegt de wereldkampioen, die ook op de persconferentie aanwezig was.

De Brit reed in 2014 zijn beste jaar ooit in de Formule 1 met elf overwinningen in negentien grandprixraces. "Het zal niet meevallen om het nog beter te doen dan vorig jaar, maar dat ga ik wel proberen."

De 30-jarige Hamilton kan dit seizoen zijn derde wereldtitel veroveren. "Dan heb ik net zoveel titels als Ayrton Senna, mijn grote voorbeeld."

Verstappen krijgt tips van collega'sVijf vragen en antwoorden over het Formule 1-seizoen | Overzicht: alle vaders en zonen in de Formule 1